Nyt studie - Derfor skifter hundeejeren dyrlæge!

Der er kommet en ny generation af hundeejere. Ejeren stiller større krav og skifter dyrlæge, hvis ikke kravene mødes.

Vi spurgte mere end 1500 hundeejere i Danmark, Norge og Sverige om, hvad der kan få dem til at skifte dyrlæge. Vi undersøgte betydningen af forskellige forhold: Pris, åbningstider, kommunikation, faglighed, medicinsikkerhed, bivirkninger og meget andet.

Svarene giver et unikt indblik i, hvad hundeejeren forventer af dyrlægen. Undersøgelsens konklusioner håber vi kan hjælpe dyrlægen med bedre at forstå og kommunikere med den nye generation af hundeejere.

Derfor skifter hundeejeren dyrlæge

De 3 vigtigste årsager til, at hundeejeren skifter dyrlæge er, når dyrlægen ikke virker til at have tid til dem og deres dyr, ikke er fagligt opdateret eller udskriver medicin på autopilot.

90% af hundeejerne vil hellere have sikre loppe- og flåtmidler end nemme løsninger

Hundeejerne vægter i langt højere grad sikkerheden og effektiviteten i loppe- og flåtmidler, frem for om de er nemme at bruge eller virker i lang tid.

8 ud af 10 hundejere mener, at tid og sikkerhed er det vigtigste

Hundeejeren forventer, at dyrlægen bruger tid på at tale med dem og rådgive dem. I den forbindelse sætter hundeejeren størst pris på at blive oplyst om medicinsikkerhed. Det vægtes højere end rimelige priser, hurtig og effektiv behandling eller gode åbningstider.

9 ud af 10 hundeejere vil være med til at vælge medicin

Hundeejeren vil inddrages, når der skal vælges medicin. Ejeren forventer dyrlægen giver mulighed for at vælge mellem forskellige lægemidler og forstå forskellen mellem dem og at få detaljerede oplysninger omkring mulige bivirkninger og hvordan de skal håndteres, hvis de opstår.